QUIN ÉS EL TEU NIVELL DE PÀDEL?

Aquesta és una pregunta que fem al club a tot aquell que ens diu que té ganes de jugar partits i li costa trobar gent amb qui jugar.

Per tal de fer coincidir tan com puguem el nivell dels jugadors/es dels partits que muntem, hem decidit establir una classificació de nivells de pàdel de referència.

En total són 7 nivells repartits en 3 grans grups, nivell inicial, nivell mig i nivell avançat.

Per tal de decidir quin és teu nivell de pàdel, compara les característiques de cada nivell amb les teves habilitats.

 

NIVELL INICIAL

Es tracta dels nivells de pàdel 1 i 2. Aquí entren els jugadors/es que estan començant a jugar o juguen molt de tant en tant.

Nivell 1

Acabes de començar a jugar a pàdel. Jugues molt poc. Tens poca pràctica. Coneixes les normes però et costa molt tirar allà on vols. Fas molts errors no forçats per llegir malament el bot i la trajectòria de la pilota. Evites jugar de revés, et quedes al fons de la pista i no saps jugar amb les parets.

Nivell 2

Jugues un mica més i comences a millorar el teu joc. Disminueix el nombre d’errors no forçats. Encara estàs incòmode a la xarxa, especialment en els cops de revés. Ets capaç de tornar algun rebot de paret tot i que encara et costen molt, i jugar algun globus amb intenció, encara que amb poc control. La teva velocitat de bola és lenta tirant a moderada.

 

NIVELL MIG

En aquest grup de nivells de pàdel, el 3 i el 4, és on hi ha el nombre més gran de jugadors/es. Són practicants habituals que juguen varis cops per setmana.

Nivell 3

Habitualment jugues un parell de partits a la setmana. Fas pocs errors i tens una varietat de cops moderada combinant efectes tallats, plans i liftats. Comences a sentir-te una mica millor amb el revés tot i que et costa tornar boles ràpides. Ja entra algun servei directe al vidre o a la “T” amb potència i utilitzes el servei tallat, però el segon servei és considerablement pitjor que el primer. Jugues amb més agressivitat a la xarxa, voleges bé de dreta però et costa més de revés. Reacciones bé als rebots a les parets i pots fer sortides de paret amb una mica de potència. Milloren els globus i la restada tot i que encara sense gaire control.

Nivell 4

Es tracta de jugadors/es que ja són habituals a les pistes de pàdel. Tens una dreta i un revés fiables que jugues amb control i et permeten ser ofensiu en la majoria de cops i amb bona velocitat de bola, tot i que pateixes una mica defensant cops difícils. Serveixes amb col·locació i fas poques dobles faltes. Els segons serveis tenen bona profunditat i fas pocs errors quan restes. Et col·loques bé de peus a la volea i tens una bona anticipació. Amb la de dreta jugues amb profunditat i control, ets capaç de donar direcció a la volea de revés, però amb falta de profunditat i agressivitat. Et defenses amb les volees baixes. Fas algun error al volejar amb potència. Tens una bona baixada de paret tant de dreta com de revés i aconsegueixes profunditat i col·locació amb velocitat de bola mitjana. Colpejes per alt amb consistència i aconsegueixes volejar cops agressius. Comences a definir punts amb l’smash arribant a treure la bola per 4 en algunes ocasions. Cobreixes bé la pista i ja varies el joc en funció de l’oponent. En general comets pocs errors però a vegades perds punts en pilotejos per falta de paciència.

 

NIVELL AVANÇAT

En aquests nivells de pàdel, del 5 al 7, hi han inclosos monitors i jugadors professionals.

Nivell 5

Jugador de nivell alt. Tens cops, tant de dreta com de revés, amb potència i control de direccions i profunditat, igual que els globus, que van a la cantonada (on fa més mal). Jugues cops fiables en situacions compromeses. Ataques bé per guanyar la xarxa i defenses bé els rebots a les parets. Bona baixada de paret. Fas mal amb el servei tallat la majoria de vegades. Piques cops per d’alt a qualsevol posició de la pista i fas rematades que surten de la pista amb facilitat. Has desenvolupat una bona anticipació i llegeixes bé el partit buscant els punts febles dels rivals. Domines diferents tàctiques del pàdel.

Nivell 6

Ets un jugador amb rànking nacional que entrenes habitualment tant a pista com a gimnàs, per competir al màxim en tornejos regionals i nacionals.

Nivell 7

Ets un jugador professional que competeixes en tornejos internacionals i et guanyes la vida amb els premis obtinguts dels resultats i dels sponsors.

 

Llegit això, sabries dir quin nivell de pàdel tens? Esperem que aquesta classificació et sigui útil, i que ens veiem aviat al club!

Salut i pàdel!

 

Un moment!…

Ara que saps el teu nivell, si vols jugar i no tens gent amb qui fer-ho, deixa les teves dades en aquest formulari i t’avisarem quan tinguem algun partit per tu.

 

Clica aquí per deixar les teves dades